+45 20234740 brittvahl@hotmail.com

Husets historie

Lidt om husets historie 🙂

Historien om Lindevej 17,
Vester Hæsinge

Vores første hus til os to og et godt trygt hjem til vores børn at vokse op i.

Vi var unge, 23 år og skulle bygge hus sammen

Vi havde kun vores forældre at spøge til råds da vi var uerfarne og ganske unge. Udstykningen i Vester Hæsinge var det første parcelhuskvarter udstykningen fra en af byens centrale liggende gårde Engbækgård, som endnu havde køer gående lige på marken i vores baghave kun adskilt af bækken som risler i vores baghave.

Grunden som vi købte, var egentlig solgt til anden siden, men vi var nu i starten af energikrisen og den der ejede grunden turde ikke starte byggeriet.

Der lå en bygge klausul på grunden om der skulle bygges indenfor 2 år og den frist kunne daværende ejer ikke opfylde så derfor blev vi de nye lykkelige ejer af grunden.

Hvad gør så 2 unge på 23 år der dårlig nok kendte hinanden, men dog sikre på det skulle være os to, vi spurgte mine svigerforældre som jo af naturlige årsager havde mere livserfaring end os.

I deres vennekredsen var en lokal murermester HP Møller han blev kontaktet og sammen kørte vi ud og så huse han var i gang med at bygge i bl.a. Dalum, der blev vi kloge på at huset skulle være fuldmuret så vi fik det rustikke look 0g minimal vedligeholdelse, så langt så godt nu skulle vi så vælge hvilken sten som huset skulle bygges i vi var op Stenstrup teglværk og se på sten vi forelskede os i den rød/brune lidt uens i strukturen, vi kunne også godt lide at der ikke var andre huse på vejen der ikke lignede vores.

Så skulle vi tegne huset og ingen erfaring så vi rådførte os med den ældre generation igen igen.

Der blev lagt vægt på vi havde sol / lys hele vejen rundt om huset fra solopgang til solnedgang ligeledes et godt indeklima, dernæst skulle grovkøkkenet have en god størrelse så der var plads til barnevogn, overtøj, skoletasker, fodtøj m.m.

da vi begge er ud af store familier, blev der lagt vægt på en store stue, dog med mulighed for at lave endnu et værelse i vinkelstue hvis vi skulle få brug for det.

Dernæst ønskede vi køkken og stue adskilt, vores køkken blev købt i en god kvalitet fra et Fynsk køkkenfirma, måske netop derfor lever køkkenet endnu.

Vi indrettede os efter datidens normer og tænkte ikke i store børneværelser som man gør i dag, og ja i dag ville man gøre det anderledes. Vores ønske om et bedre større køkken blev tanken om en tilbygning af køkkenet født, så i 1993/94 blev en karnap med glas og udgang født så vi fik et bedre rum til spise/lektielæsning og samvær.

Vores ønske til mere energivenligt hus med godt lysindfald blev huset vinduer og døre udskiftet fra malet fyr træ til mahogni med minimal vedligeholdelse kun en gang om året skulle de have olie, ved samme lejlighed blev vinduerne ført op fra grunden af altså 3 delt det gav huset en mere moderne udtryk samme tid med vi opnåede bedre udnyttelse af varmen da de var bedre isoleret. I 2011 fik vi installeret solceller efter den gamle ordning dvs. Vi sælger til nettet når vi overproducere og køber når vi mangler, vores elforbrug går sådan ca. lige op dog med en lille tilbagebetaling på ca. 500-800 kr. pr. år. Der findes 16 AMP. stik til opladning af el bil.

I 2013 fik vi yderligere huset isoleret med Hot Paper i hulmur og på loftet, det forbedrede indeklimaet yderligere.

Her er vores børn vokset op med huld i hegnet til naboen, som har givet dem en dejlig tryg barndom på en stille lukket vej, det har været så godt at vores og naboens børn har søgt lignende steder at bo, hvor nærhed, tryghed og godt naboskab er vigtigt.

MVH. Britt

Rekreation

For os var det vigtigt at vores base også var der, vi kunne rekreere og nyde livet efter en lang arbejdsdag i vores slagterbutik.

Praktisk og pænt

Vi ønskede os et nemt og praktisk hjem, hvor der var plads til børn og gæster.

Når der skulle laves regnskaber og bestilles varer var det også herfra det foregik.

Kontor

Gæsteværelse med kontor